Het is weer tijd voor de zomersolden. Tot en met 31 juli vliegen de kortingen je weer om de oren. Winkeliers doen mee aan solden om ruimte te maken voor de nieuwe collecties en jij profiteert van mooie aanbiedingen!


De wetgeving rondom solden

In de wet zijn een aantal regels vastgelegd over Solden. Zo staan de periodes vast (3 t.e.m. 31 januari en 1 t.e.m. 31 juli) en mogen er enkel goederen worden aangeboden die 30 dagen voor de start van de soldenperiode al te koop werden aangeboden. En de belangrijkste regel; de artikelen moeten worden aangeboden met een sterk verlaagde prijs, lager dan de referentieprijs. De referentieprijs is de laagste prijs in de periode van 30 dagen voor solden.


Folders tijdens solden

Iedere week komen er in de solden periode een hoop folders uit met heel veel interessante aanbiedingen. Heb je een nieuwe wasmachine nodig of wil je een nieuwe hoekbank? Dan is dit het moment om de folders te bekijken. Ook de supermarkten doen mee aan solden, dus het is ook een goed moment om voorraad in te slaan.

Bij PromoPromo hebben we alle folders die meedoen met Solden onder een speciale categorie neergezet. Zo kan je in één keer zien welke winkels er allemaal meedoen en kan je zien welk producten er in de aanbieding zijn. Zo vind je hier bijvoorbeeld folders van Hema, Babydump, Lidl, Albert Heijn, Meubelen Gova, Aldi, Xenos en Cora.

Wist je dat sommige winkeliers direct starten met de hoogste kortingen en andere werken met oplopende kortingen naarmate de solden vordert? Het is dus belangrijk om de folders de gehele solden maand goed in de gaten te houden. De kortingen kunnen oplopen tot 70% procent.


Solden - Folders - PromoPromo - 2024 - Aanbiedingen


Tips voor het shoppen tijdens de solden

  1. Maak voordat je naar de aanbiedingen gaat kijken een lijst van wat je nodig hebt en stel een budget vast om impulsaankopen te vermijden.

  2. Vergelijk prijzen in de folders van de verschillende winkels om te zorgen dat jij de beste deal krijgt

  3. Pas op met ruilen en retourneren. De voorwaarden kunnen tijdens solden anders zijn.

  4. Sla jouw favoriete aanbiedingen op in 'Mijn lijst' in de PromoPromo app

Veel succes met het vinden van goede deals!