Wil je graag goedkoper boodschappen doen? In dit artikel geven we je vijf handige tips om een slim boodschappen te doen, zodat je je inkopen zo voordelig mogelijk kunt doen.

1. Check je voorraad thuis
Voordat je begint met het samenstellen van je boodschappenlijst, is het slim om even te kijken wat je al in huis hebt en wat je nog moet aanschaffen voor de komende week. Op die manier voorkom je dat je onnodig dubbele producten koopt. Je kunt dit ook doen nadat je je lijst hebt gemaakt en vervolgens afvinken wat je al in de voorraadkast hebt liggen, maar dat vergt natuurlijk wat extra werk.2. Check de PromoPromo app
Natuurlijk wil je je boodschappen zo voordelig mogelijk inslaan. Gebruik de PromoPromo app of website om dit gemakkelijker te maken. Hiermee kun je per winkel bekijken welke producten in de aanbieding zijn, maar ook per categorie. Zo kun je snel zien welke supermarkt de beste deals heeft voor de producten op je boodschappenlijst. PromoPromo biedt diverse categorieën, zoals afwasmiddelfruit, cola, wasmiddel en nog veel meer. Bovendien zijn er tijdelijke categorieën, afhankelijk van het seizoen, zoals kerst en Pasen.

3. Bedenk wat je deze week wilt eten en welke ingrediënten je nodig hebt
Maak een weekplanning voor je maaltijden, inclusief snacks en drankjes. Door vooruit te denken over je eetpatroon, hoef je slechts één keer per week naar de supermarkt in plaats van elke dag. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat je niet onnodig vaak naar de supermarkt hoeft te gaan. Houd hierbij ook rekening met de promo’s van de supermarkt waar jij heengaat.

4. Categoriseer je boodschappen
Maak je boodschappenlijst overzichtelijk door alle benodigdheden in categorieën in te delen. Denk aan zuivel, vlees, groenten, fruit, enzovoort. Deze categorisatie voorkomt dat je doelloos door de supermarkt zwerft en maakt het winkelen efficiënter. Vergeet hierbij niet andere producten op te nemen die je deze week nodig hebt, zoals toiletpapier, wasmiddel en schoonmaakmiddelen. Deze categorisatie komt ook van pas bij onze volgende tip.

5. Houd je aan je lijstje
Het is verleidelijk, maar je hebt niet voor niets een boodschappenlijstje gemaakt. Probeer écht alleen te kopen wat je nodig hebt en wat op je lijstje staat. Hierdoor kun je met een tevreden gevoel de supermarkt verlaten, omdat je geen geld verspilt aan onnodige producten. Bovendien voorkom je dat producten in je voorraadkast belanden en over de datum raken.