België en Nederland; het ligt dicht bij elkaar maar er zijn grote verschillen. Maar waar kan je nou goedkoper boodschappen doen? Wij namen de proef op de som en vergeleken populaire producten uit de Carrefour en de Albert Heijn in Nederland met elkaar. Hiervoor maakten wij het volgende boodschappenlijstje:

- 1 kilo gemengd gehakt
- 1 liter volle melk
- 1 kilo kipfilet
- 500 gram rode druiven zonder pit
- Coca-Cola Original 1 liter
- Lays chips naturel 200 gram
- Philadelphia Original 330 gram


In onderstaand schema vind je alle prijzen van de producten in een schema. Hierbij valt op dat veel prijzen hetzelfde of lager zijn bij Carrefour. Wel zie je een opvallend verschil bij het vlees dat op het boodschappenlijstje staat. Zowel gehaakt als kipfilet kan je beter bij de Albert Heijn in Nederland kopen, daar is het een stuk goedkoper dan bij Carrefour in België.

Prijzen vergelijken - Belgie en Nederland - Carrefour en Albert Heijn

Kan je beter naar Nederland rijden om de boodschappen te doen? Dat ligt eraan welke boodschappen je wilt doen. Voor bovenstaand boodschappenlijst ben je bij Carrefour een totaalbedrag van €31,72 kwijt. Ga je naar de Albert Heijn in Nederland, dan ben je in totaal €31,19 kwijt. Dit komt wel omdat er 2 kilo vlees bij zit, dat goedkoper is in Nederland.

Wist je dat de gemiddelde voedingsprijzen in België 4% boven het EU-gemiddelde liggen? In Nederland is dat 2% goedkoper dan het gemiddelde. Dit blijkt uit het recente onderzoek van Eurostat-studie.